احسن القول

مذهبی و اجتماعی

احسن القول

مذهبی و اجتماعی

آخرین مطالب
نویسندگان
آخرین نظرات

۱۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

مروری به آیاتی که درباره انتخاب افراد از سوی خداوند یا پیشوایان معصوم‌ آمده‌، ما را به این مطلب رهنمون می‌سازد که در انتخاب افراد در هر جایی مسلمان باید صلاحیت افراد و تعهد آنان را ملاک قرار دهد. 
در داستان انتخاب طالوت در قرآن آمده است‌، برخی انگیزه‌های غیر الهی‌، مانند نَسَب عالی و ثروت فراوان را ملاک انتخاب فرمانده و رهبر می‌دانستند؛ "قَالُوَّا أَنَّی‌َ یَکُون‌ُ لَه‌ُ الْمُلْکُ عَلَیْنَا وَنَحْن‌ُ أَحَق‌ُّ بِالْمُلْکِ مِنْه‌ُ وَلَم‌ْ یُؤْت‌َ سَعَة‌ً مِّن‌َ الْمَال‌؛(بقره‌،247) گفتند:چگونه او بر ما حکومت کند با این که ما از او شایسته‌تریم و او ثروت زیادی ندارد"، ولی پیامبرشان در مورد انتخاب طالوت به آنان گفت‌:"إِن‌َّ اللَّه‌َ اصْطَفَـَه‌ُ عَلَیْکُم‌ْ وَزَادَه‌ُ بَسْطَة‌ً فِی الْعِلْم‌ِ وَالْجِسْم‌ِ وَاللَّه‌ُ یُؤْتِی مُلْکَه‌ُ مَن یَشَآءُ وَاللَّه‌ُ وَ َسِع‌ٌ عَلِیم‌ٌ؛(بقره‌،247) خدا او را بر شما برگزید و او را در علم و [قدرت‌] جسم وسعت بخشیده است‌."(ر.ک‌:تفسیر نمونه‌، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 2، ص 247، دارالکتب الاسلامیة‌.) 
از این آیه و روایاتی که تعصب‌های قبیله‌ای و گروهی و هوای نفس را در انتخاب افراد به شدت مذمت می‌کند، فهمیده می‌شود، امت اسلامی‌، در انتخابات دو وظیفه بسیار حساس بر عهده دارد که اگر آن‌ها را رعایت نکند، وظیفه دینی خود را انجام نداده و در پیشگاه خدای متعال مقصر است‌. 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۵۹
محمد مصباح
مقدمه:
در این مقاله به دنبال دلائل قرآنی و روائی برای شرکت در انتخابات هستیم،امیدواریم که با درک و فهم این دلائل روائی و قرآنی کسی از خود سلب مسئولیت نکند و از زیر بار مسئولیت مهم و خطیر انتخابات شانه خالی نکند.چرا که همه ما نسبت به امام و شهدا باید ادای وظیفه و پاسداری از انقلاب بکنیم.
انتخابات
محور اول :لزوم انجام وظیفه و رد تسلط دشمن 
اولین چیزی که به ذهن هر اهل خردی می رسد این است که شرکت در انتخابات یک وظیفه است،وظیفه ی خطیر و مهمی که اگر از عهده و انجام آن شانه خالی کنیم باعث تسلط معاندین و دشمنان بر ایران اسلامی شده ایم تسلطی که بر کسی پوشیده نیست. شرکت نکردن مردم در انتخابات باعث تسلط سیاسی و اقتصادی و حتی نظامی دشمن بر ایران اسلامی می شود.
«وَلَن یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلا) [نساء: ۱۴۱] و خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان تسلّطى نداده است».
امام علی– علیه السّلام- می فرمایند:
«اِتَّقُوااللهَ فِی عِِبادِهِ وَ بِلادِهِ فَاِنَّکُم مَسئُولُونَ حَتّی عَنِ البِقاعِ وَ البَهائِمِ وَ اَطِیعوا اللهَ وَ لا تَعصُوهُ [۱]از خدا نسبت به بندگان و شهرهایش پروا کنید زیرا دارای مسئولیّت هستید حتّی نسبت به زمینها و حیوانات و خداوند را اطاعت کنید و از نافرمانی او بپرهیزید. -
محور دوم :شکر نعمت حکومت اسلامی
۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۵۵
محمد مصباح

برای برآورده شدن حاجت کدام سوره را بیشتر بخوانیم؟

همه آیات قرآن و سوره های آن داروهای شفابخشی برای انواع بیماری های ظاهری و باطنی هستند و برای هر سوره فضائل و آثاری در روایات ذکر گردیده است،لکن برای بعضی از سوره ها آثار بیشتری نقل شده از جمله سوره حمد،اخلاص، یس، واقعه، انعام و سوره هائی که با «سبح» و «یسبح» آغاز می گرددکه به عنوان «مسبحات» از آنها یاد می شود.
رسول اکرم (ص) فرمودند: هرگاه برای حاجتت از خانه ی خود بیرون آمدی آیه الکرسی را بخوان که حاجتت به خواست خدا برآورده گردد.
امام علی (ع) فرمودند: هرگاه یکی از شما اراده حاجتی کند پس صبح روز پنج شنبه در طلب آن بیرون رود و در وقت بیرون رفتن آخر سوره آْ عمران ( آیه 190تا آخر) و آیه الکرسی و  سوره قدر  و  حمد را بخواند ، زیرا که در خواندن این ها حوائج دنیا و آخرت برآورده می شود. بحار الانوار ج92ص272
در روایت آمده است هر کس آیت الکرسی را در وقت غروب بخواند حاجتش برآورده گردد.
در روایات نیز آمده که هر کس از امری خوفناک است، صد آیه از قرآن ،هر جای قران که باشد بخواند و بعد از آن سه بار بگوید :اللهم اکشف عنی البلاء
بحرالانوار،ج92ص349
در روایتی نیز نقل شده که هرکس صد آیه از قران بخواند بعد از آن هفت بار بگوید: یا الله،سنگ یا کوه را هم جابه جا می کند انشاء الله
بحارالانوار،ج92ص202ح24

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ بهمن ۹۴ ، ۱۹:۲۹
محمد مصباح

رهبر معظم انقلاب درباره انس با قرآن میفرماید:

در این فـضای آلوده مـادیات، شایسته است در دریای بی کـران معنویت قـرآن کریم شنا کرد، تا از پلیدیهای دنیا پاک شد و این، جز با انس مدام با این کتاب آسمانی ممکن نیست.

♦تلاوت، مقدمه انس با قرآن

قرآن، کلام پروردگار مهربان است. خواندن و نگاه به آیات آن، زنگار را از دل می‌زداید و انسان با تلاوت هر آیه، پله ای از نردبان معنویت را طی می‌کند. این تـلاوت، خود زمینه انس را فراهم می آورد. مقام معظم رهبری مدّظله در این باره میفرماید:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ بهمن ۹۴ ، ۱۹:۲۱
محمد مصباح

حنانه خلفی حافظ خردسال قرآن کریم که پدر و مادرش برای پیشرفت قرآنی او خانه و زندگی‌شان را فروختند و به تهران کوچ کردند شیرین خاطره‌اش را دیدار با رهبری می‌داند او که به جای لالایی مادر نوای قرآن را به گوش سپرده آرزو دارد بتواند زحمات والدینش را جبران کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ بهمن ۹۴ ، ۲۲:۰۰
محمد مصباح
مصاحبه با نوجوان برتر حفظ قرآن کریم خواهران سرکار خانم نرجس صباحی• تاریخ درج : شنبه 5 دی 1394  - ساعت: 10:19 ق.ظ •
بسمه تعالی
با عرض سلام و تبریک به خاطر کسب رتبه نوجوان برتر در دومین دوره از مسابقات مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن کریم و با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
1.لطفاً خودتان را معرفی کنید. 
نرجس صباحی از تهران هستم.
1. از تحصیلات غیر قرآنی خودتان بگویید، و الان به چه شغلی مشغول هستید؟
کلاس پنجم مشغول تحصیل می باشم.
2. حفظ قرآن را از چند سالگی و در کجا و چطور شروع کردید؟ 
حفظ را از پایان کلاس اول با مادرم، شروع کردم.
3. انگیزه اصلی شما برای پرداختن به حفظ قرآن چه بود؟ 
دوست داشتم از طریق حفظ قرآن، بیشتر با خدا آشنا شوم.
4. مشوق اصلی‌ شما در حفظ چه کسانی بودند؟
مادر و پدرم بسیار مرا تشویق نمودند.
5. اهمیت قرائت و حفظ قرآن در میان خانواده شما به چه اندازه است؟
خیلی زیاد ، بیشتر اوقات در خانه‌ ما قرآن خوانده می‌شود.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ بهمن ۹۴ ، ۲۱:۳۷
محمد مصباح
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۵۳
محمد مصباح

در عهد دولت مهدی(ع)، یاری خدا به تأیید او می آید، زمین برای او در نَوَردیده می‌شود، گنجینه های نهان برایش آشکار می گردد، قدرت و سلطه او شرق و غرب جهان را فرا می گیرد.

پرچم پیامبر را می گشاید، سپاهِ «رُعب» از هر طرف به یاری او وارد عمل می شود،

در انتظار حضرت مهدی صاحب الزمان عج

آن چهره های نورانی که با او «بیعت» می کنند، پیمان شان براین استوار است که:

دزدی و زنا نکنند، مسلمانی را دشنام ندهند، حاجیِ محرمی را نکشند، حریمی را نشکنند، بی جهت و به ناروا کسی را نزنند و وارد خانه ای نشوند، زر و سیم و جو و گندم نیندوزند، مال یتیم نخورند، ندانسته شهادت ندهند، مسجدی را ویران نسازنند، شراب نخورند، با ابریشم و طلا خود را نیارایند، راهزنی نکنند و راهها را ناامن نسازند، امر به معروف و نهی از منکر کنند، لباس خشن و متواضعانه بپوشند، چهره بر خاک نهند و سر بر بالین زمین بگذارند و در راه خدا به شایسته ترین وجهی جهاد کنند.

این، «بیعت نامه» یاران او برای خدمت در «دولت مهدی» است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۵۷
محمد مصباح

وقتی آن امام ظهور کند، آثار حضرت محمد(ص) را تبیین می کند، با سلاح، دشمنان خدا و دین را به هلاکت می رساند، پهنه زمین را همان گونه که از ستم پر شده است، از عدل و داد، می آکند.

آن روز، مهدی(ع) می آید،

رایَتِ اسلام در دست،

زبور داوود در بَر

مشعل هدایت در پیش و عصای موسی در کف،

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۳۳
محمد مصباح

«انک لعلی خلق عظیم»(1)
مردی از امیرالمؤمنین علی(ع) درخواست کرد تا اخلاق پیامبر اکرم(ص) را برایش برشمرد.
حضرت فرمود: تو نعمت های دنیا را بشمار تا من نیز اخلاق آنجناب را برشمرم.
مرد گفت: چگونه ممکن است نعمت های دنیا را شمارش کنم در حالی که خداوند در قرآن می فرماید:
«اگر نعمت های خدا را بشمارید نمی توانید به پایان رسانید.»(2)
حضرت پاسخ داد: خداوند همه نعمت های دنیا را کم و قلیل می داند. و می فرماید «بگو متاع دنیا اندک است»(3)در حالی که خلاق پیامبر(ص) را در این آیه عظیم شمرده می فرماید:
«تو بر خوی بسیار عظیم استواری»
اینک تو برشمارش چیزی که اندک است توانا نیستی من چگونه خلق عظیم را توصیف کنم(4)

 1-قلم، آیه 4.
2. ابراهیم، آیه 24.
3. نساء، آیه 77.
4. وقایع الایام، ج3، ص25، سیره عملی اهل بیت سیدکاظم ارفع، ص30.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۰۴
محمد مصباح

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۴ ، ۲۰:۳۲
محمد مصباح

سؤال حافظان قرآن


آیاروخوانی وروانخوانی پیش زمینه حفظ است؟

تجویدوصوت ولحن چطور؟
ترتیب پیش نیازها را بفرمایید


ج.برای حفظ،آموزش روخوانی وروانخوانی الزامیست وپیش نیازاست  بعدازاینکه روخوانی و روانخوانی آموخته شد می توان وارد حفظ شد ولی تجوید وصوت ولحن به هیچ عنوان پیش نیازحفظ نبوده و می توان درکنار حفظ به آموختن آنها پرداخت تذکراین نکته لازم است که تجوید پیش نیاز صوت ولحن می باشد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ بهمن ۹۴ ، ۱۹:۳۶
محمد مصباح

سؤال حافظان قرآن


لطفا دعایی برای تقویت حافظه پیش ازشروع حفظ توصیه بفرمایید.

ج.حضرت علی (ع) از رسول خدا (ص) نقل کرده اند که فرمود : به تو بیاموزم دعایی که قرآن را فراموش نکنی و آن دعا این است :

اَلّلهُمَّ ارحَمنی بِتَرکِ مَعصیکَ اَبَداً ما اَبقَیتَنی وَارحَمنی مِن تَکَلُّفِ مالا یَعنینی وَارزُقنی حُسنَ المَنظَر فیما یُرضیک عَنّی وَاَلزِم قَلبی حِفظَ کِتابِکَ کَما عَلَّمتَنی وَارزُقنی اَن اَتلُوَهُ عَلَی النَّحوِ الَّذی یُرضیکَ عَنّی اَللّهُمَّ نَوِّر قَلبی بِکِتابِکَ بَصَری وَاشرَح بِه صَدری وَفَرِّح بِه قَلبی وَاطلِق بِه لِسانی وَاستَعمَل بِه بَدَنی وَقَوِّنی عَلی ذلِکَ وَاَعِنّی عَلَیهِ اِنَّهُ لا مُعینَ عَلَیهِ اِلّا اَنت لا اِلهَ اِلّا اَنت

خدایا! تا زنده ام توفیق ترک گناه به من مرحمت فرما واز به زحمت انداختن خود درباره آنچه سودی ندارد به من رحم کن . وروزی من قرار بده ظاهری را که مورد رضای تو باشد وملازم گردان قلبم را با حفظ قرآنت همچنانکه یاد دادی مرا .وبه من روزی کن تا قرآن را به گونه ای بیاموزم که مورد رضایت تو باشد .
خدایا!با قرآنت چشم مرا نورانی کن وسینه ام را فراخ گردان وقلبم را به قرآن شاد کن. وزبانم را به نطق آور وبکار بگیر جسم وقوای مرا بر قرآن ومرا کمک کن .که همانا یاوری غیر از تو نیست.


منبع : اصول کافی 368/4 و آثارالصادقین 250/70

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ بهمن ۹۴ ، ۱۹:۳۳
محمد مصباح